Nefiltrovaný olivový olej najvyššej kvality lisovaný priamo z olív za studena iba mechanickými postupmi.
Ak si chcete naozaj vychutnať vysoko kvalitný extra panenský olivový olej skúste Gotas de Gloria, ktorý Vás výnimočnou chuťou osloví a získa si Vás navždy pre svoju kvalitu a jedinečnosť.
Vlastnosti:
Čas zberu: September 2020
Spôsob zberu: ručný zber
Oblasť: Antequera – Málaga / Andalúzia
Osvedčenie: AOVE
Výroba: kontinuálny proces zberu a lisovania za studena pri teplote 24°C
Filtrácia: áno
Acidita / kyslosť: 0,17% OCAL
Zloženie: Tuk 91g; Nasýtené mastné kyseliny 14,89g; Mononenasýtené 68,04g; Polonenasýtené 8,22g; Energetická hodnota 3385 Kj / 823,5 kcal; Bielkoviny 0g; Sacharidy 0g; Cukor 0g; Vláknina 0g; Soľ 0g; Acidita 0,17%; K270 0,15; K232 1,4; Delta K 0,01; Ceras (mg/kg) 32; Perox meq O2/Kg 3,6; Esteres (mg/kg) 2
*Nutričné hodnoty na 100g
Ako olivový olej spotrebovať?
Extra panenský olivový olej je najlepšie používať v studenej kuchyni, pretože tepelnou úpravou stráca svoje nutričné hodnoty. Môžete ho použiť do šalátov, cestovín, na zapekané pečivo či pripraviť z neho dresing. Znáša vysoké teploty, preto na ňom môžeme aj vyprážať. Vďaka charakteristickej chuti a vôni by sme ho mali používať predovšetkým v studenej kuchyni.
Ako olivový olej skladovať?
Olivový olej uchovávajte v tme a dobre uzatvorený. Svetlo a kyslík znehodnocuje živiny v olivovom oleji. Neotvorený olivový olej vám vydrží až dva roky od dátumu, keď bol naplnený do fliaš. Akonáhle sa fľaša otvorí, mal by sa olej použiť v priebehu niekoľkých mesiacov, najlepšie do pol roka a opäť ho uchovávame na tmavom mieste. Prípadný zákal je len „kozmetickou“ chybou.