Cícer alebo rímsky hrach v BIO kvalite. Vďaka svojmu nutričnému zloženiu je cícer považovaný za jednu z vôbec najzdravších strukovín. Nechýbajú v nej cenné minerálne látky ako zinok, draslík, horčík alebo železo, vitamíny skupiny B, vláknina alebo bielkoviny. Cícer možno pridať do polievok, šalátov aj ako prílohu.
Použitie:
Cícer preberte a namočte do vody na cca 8-12 hodín, ideálne cez noc. Pred varením dôkladne prepláchnite a vo vode varte do mäkka cca 40-60 minút. Doba varenia je závislá od dĺžky namáčania a čerstvosti cíceru. Počas varenia zbierajte penu z povrchu.
Upozornenie:
Alergény: Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sezamu a škrupinových plodov.
Zloženie:
100% BIO Cícer.
Obsah:
500 g
Výrobca:
Allnature s.r.o, Brezhradská 148, 503 32 Hradec Králové, Česká republika.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota |
1497 kJ/358 kcal |
Tuky |
4,6 g |
Sacharidy |
59 g |
Bílkoviny |
20 g |
Sůl |
0,01 g |